top of page
özgeçmiş.jpg

Çalışma Alanlarımız

CİNSEL SUÇLAR

Cinsel suçlarda deliller olayın aydınlatılması için çok önemlidir. Delillerin kaybolmaması için kaynaklarından çıkar çıkmaz tespiti gerekir. Bu sebepledir ki; mağdur beyanı, sanık beyanı, telefon kayıtları, kamera görüntüleri, varsa tanık beyanları, doktor muayenesi ve raporlar ispat için büyük önem taşımaktadır. Gerekli işlemler kadar bu işlemlerin de yasalara uygun şekilde yapılması gerekmektedir. Bu suçlara ilişkin gerçekleştirilen görüşmeler, hem müşteki hem sanık açısından mahremiyet taşımaktadır. Soruşturma aşaması titizlikle yürütülmeli, kovuşturma aşamasında ise dosyadaki eksikliklerin takibi iyi yapılmalıdır. Sakarya’da hizmet veren BARIŞ HUKUK VE DANIŞMANLIK BÜROSU  olarak hem soruşturma hem de kovuşturma aşamasında takibimizi özverili bir şekilde yapmaktayız.

ÇEKİŞMELİ BOŞANMA

Evlilik birliğinin kurulması kadar sonlandırılması da zor ve karmaşık bir süreçtir. Bu zor süreçte müvekkil gizliliğini ön planda tutarak görüşmelerimizi yapmakta ve hukuki süreci anlatmaktayız. Evlilik birliğine dair en ufak detayı bile değerlendirerek hukuki süreç boyunca değerli müvekkillerimizin davalarını takip etmekteyiz.

BOŞANMA

Eşlerin hayatta oldukları durumda evlilik birliğinin sona erme şekli boşanmadır. Boşanmanın evlilik birliğine hakim kararı ile son verilmesi olarak tanımlanması da mümkündür.

                Boşanma sebeplerinin bir kısmında davalının kusurlu olması gerekirken bir kısmında ise davalının kusuru aranmaz. Yine boşanma sebeplerinin bir kısmında evlilik birliğinin sarsılmış olması gerekirken bir kısmında ise bu durum aranmaz.

                Boşanma sebeplerinin bir kısmı kanunda özel olarak düzenlendiği için bu sebepler özel boşanma sebepleri olarak anılırken; evlilik birliğinin temelden sarsılması ise genel boşanma sebebi olarak anılmaktadır.

Boşanmanın Özel Sebepleri:

1-) Zina

2-) Hayata Kast, Pek Kötü Muamele ya da Onur Kırıcı Davranış

3-) Küçük Düşürücü Suç İşleme ve Haysiyetsiz Hayat Sürme

4-) Terk

5-) Akıl Hastalığı

Boşanmanın Genel Sebepleri:

Boşanmanın özel sebepleri dışında evlilik birliği devam ederken gerçekleşen herhangi bir olay, evlilik birliğini temelden sarsmışsa ve bu olay sebebiyle eşlerin birlikte yaşamaları birbirlerinden beklenemiyorsa genel boşanma sebebinden bahsedilir.

1-) Evlilik Birliğinin Temelden Sarsılması

2-) Eşlerin Boşanma Hususunda Anlaşmaları

3-) Ortak Hayatın Kurulamaması ya da Fiili Ayrılık

ANLAŞMALI BOŞANMA

MK. Md. 166’ya göre “Evlilik en az bir yıl sürmüş ise, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi hâlinde, evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır. Bu hâlde boşanma kararı verilebilmesi için, hâkimin tarafları bizzat dinleyerek iradelerinin serbestçe açıklandığına kanaat getirmesi ve boşanmanın malî sonuçları ile çocukların durumu hususunda taraflarca kabul edilecek düzenlemeyi uygun bulması şarttır. Hâkim, tarafların ve çocukların menfaatlerini göz önünde tutarak bu anlaşmada gerekli gördüğü değişiklikleri yapabilir. Bu değişikliklerin taraflarca da kabulü hâlinde boşanmaya hükmolunur. Bu hâlde tarafların ikrarlarının hâkimi bağlamayacağı hükmü uygulanmaz.”

                Mevcut durumda genel ve mutlak bir boşanma sebebi bulunmaktadır. Şartların gerçekleştiğine kanaat getiren hakim boşanma kararını verir.

                Evlilik birliğinin kurulması kadar sonlandırılması da zor ve karmaşık bir süreçtir. Sakarya’da hizmet veren BARIŞ HUKUK VE DANIŞMANLIK BÜROSU  olarak bu zor süreçte müvekkil gizliliğini ön planda tutarak görüşmelerimizi yapmakta ve hukuki süreci anlatmaktayız. Evlilik birliğine dair en ufak detayı bile değerlendirerek boşanma süreci boyunca değerli müvekkillerimizin davalarını takip etmekteyiz.

ZİLYETLİK DAVALARI

                Zilyet, zilyetliğinin saldırıya uğraması durumunda kuvvet kullanma imkânını bulamamış veyahut kullanmamış olabilir. Medeni Kanun, zilyetliği saldırıya uğramış zilyede dava yöntemi ile de koruma imkânı tanımıştır.

Zilyetliğin İadesi Davası: Zilyetliği gaspa uğrayan kimse, malının geri verilmesi için dava açabilir. Davacının zilyetliğinin haksız olması ve gaspı yapan kişinin hakkını sağlamak için bu hareketi gerçekleştirmiş olması davayı etkilemez.

Zilyetliğe Saldırı Halinde Açılacak Davalar:

1-) Saldırıya Son Verilmesi Talebi

2-) Saldırı Sebebinin Önlenmesi Talebi

3-) Saldırıdan Doğan Zararların Tazmini Talebi

TAZMİNAT DAVALARI

Tazminat davaları maddi ve manevi olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Maddi tazminat davası, hukuka aykırı bir fiil ya da işlem sonucu oluşan maddi zararın giderilmesini amaçlayan dava türüdür. Manevi tazminat davası ise hukuka aykırı bir fiil ya da işlem sonucu kişinin yaşadığı üzüntü, elem ve psikolojik yıpranmanın sebep olduğu manevi zararların giderilmesini amaçlayan dava türüdür. Bu iki dava birlikte açılabileceği gibi ayrı ayrı da açılabilmektedir.

Maddi ve Manevi Tazminat davasının sıklıkla açıldığı durumlar şunlardır:

Trafik Kazası

İş Kazası

Hatalı Doktor Uygulaması (malpraktis)

Boşanma

Suç işlenmesi sebebi ile

YOLSUZ TESCİL

                Hukuka ve gerçeklere uygun şekilde yapılmayan tescil, yolsuz tescildir. Yolsuz tescil, gerçek hak sahibini maddi ve manevi olarak zarara uğratmaktadır. Tescilin düzeltilmesi için Sakarya’da hizmet veren BARIŞ HUKUK VE DANIŞMANLIK BÜROSU  olarak müvekkil gizliliğini ön planda tutarak görüşmelerimizi yapmakta ve hukuki süreci anlatmaktayız. Tescile ilişkin en ufak detayı bile değerlendirerek hukuki süreç boyunca değerli müvekkillerimizin davalarını takip etmekteyiz.

İSTİHKAK VE MÜDAHALENİN MEN’İ DAVASI

İstihkak davasının amacı; malikin mülkiyet hakkından yola çıkarak malın dolaysız zilyetliğine kavuşmasını sağlamaktır. Zilyetliği elde edilmek istenen mal taşınır ise, mahkeme ilamının icra edilmesi bunu sağlar. Müdahalenin men’i davası ise malikin zilyetliğine, mülkiyet hakkına yönelik olan ve devam eden bir saldırının önlenmesine hizmet eder. Sakarya’da hizmet veren BARIŞ HUKUK VE DANIŞMANLIK BÜROSU  olarak söz konusu davalarda, hukuki süreç boyunca değerli müvekkillerimizin davalarını özenli bir şekilde takip etmekteyiz.

CEZA HUKUKU

Örgüt Suçları, Kasten Öldürme, Kasten Yaralama, Cinsel Saldırı, Çocukların Cinsel İstismarı, Cinsel Taciz, Tehdit, Şantaj, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Hakaret, Kişilerin Huzur ve Sükûnunu Bozma, Özel Hayatın Gizliliğini İhlal, Hırsızlık, Yağma, Mala Zarar Verme, Dolandırıcılık, Görevi Kötüye Kullanma ve iftira suçu başta olmak üzere; Sakarya’da hizmet veren BARIŞ HUKUK VE DANIŞMANLIK BÜROSU  olarak hem soruşturma aşamasında hem kovuşturma aşamasında müvekkil gizliliğini ön planda tutarak görüşmelerimizi yapmakta ve hukuki süreci anlatmaktayız.

İŞ HUKUKU

İş davası işçi veya işveren tarafından gerçekleştirilen haksızlığın giderilmesi talebiyle açılan bir dava çeşididir. Ülkemizde iş hacminin gün geçtikçe büyümesi sebebiyle günlük hayatta sıklıkla işçiler ve işverenler arasında uyuşmazlıklar gerçekleşmektedir. Tarafların aralarındaki anlaşmazlıkları bir araya gelerek çözemediği ve bu hususlarda uzlaşmaya varamadığı durumlarda kendilerine iş mahkemesinde dava açma hakkı doğar.

İş Davası Türleri

Hukuken başvurabileceğiniz çeşitli iş hukuku davaları mevcuttur. Bunlar;

• İşe iade davası

• İş kazası tazminat davası

• Kıdem tazminatı alacağı davası

• İhbar tazminatı alacağı davası

• Hizmet tespit davası

• Kötü niyet tazminat davası

• Fazla mesai alacağı davası

• Haklı fesih davaları

• Maaş alacağı davası

Sakarya’da hizmet veren BARIŞ HUKUK VE DANIŞMANLIK BÜROSU  olarak iş hukukuna ilişkin davaların takibini gerçekleştirmekteyiz.

İZALE-İ ŞUYU
(ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ) DAVASI

İzale-i Şuyu veya bilinen diğer adıyla ortaklığın giderilmesi davası, paylı veya elbirliği mülkiyetine konu taşınır veya taşınmaz malda ortaklar arasındaki anlaşmazlığın sona erdirilmesi amacıyla açılan, paydaşlık ilişkisini sona erdirere kişisel mülkiyete geçişe imkan tanıyan bir dava türüdür.

Sakarya’da hizmet veren BARIŞ HUKUK VE DANIŞMANLIK BÜROSU  olarak İzale-i Şuyu davalarının takibini gerçekleştirmekteyiz.

NAFAKA DAVASI

Nafaka, boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek tarafın, diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak isteyebileceği ödemedir. Nafaka alacak eşin boşanmaya yol açan olaylarda kusurunun daha ağır olmaması gerekir. Bu durum Türk Medeni Kanunu’nun 175. Maddesinde; “Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan malî gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir. Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz.” şeklinde tanımlanmıştır. Belirtmek gerekir ki nafaka sadece kadınlara değil, ekonomik gücü daha düşük olan erkeklere de bağlanabilir.

Hukukumuzda boşanmadan kaynaklanan 3 çeşit nafaka türü vardır:

• Tedbir Nafakası

• Yoksulluk Nafakası

• İştirak Nafakası

Sakarya’da hizmet veren BARIŞ HUKUK VE DANIŞMANLIK BÜROSU  olarak nafaka davalarınızın takibini gerçekleştirmekteyiz.

1.png
2.png
3.png
5.png
indir.png
7.png
bottom of page